Bästa basketspelarna 2019

Basketsäsongen är i full gång och det finns vissa spelare som har utmärkt sig lite mer än andra. NBA, som anses vara världens bästa liga, är såklart i huvudfokus hos de flesta basketfans. Med detta i åtanke tänkte vi ranka de bästa basketspelarna för 2019. Detta kan såklart komma att ändra sig innan säsongens slut, men i nuläget har vi plockat fram följande lista.

Giannis Antetokounmpo och James Harden

Den grekiska spelaren som tillhör Milwaukee Bucks har tidigare dominerat i NBA och fortsätter med detta även i år. Laget toppar sin serie före Toronto Raptors och en stor anledning till detta är just Antetokounmpo. Fortsätter säsongen så här kan både han och laget stå för en prestation som går till historien. Oavsett vad du har för åsikt om vad bästa spelare betyder uppfyller Giannis samtliga kriterier.

Giannis Antetokounmpo och James Harden

På en hedrande andraplats hittar vi James Harden som spelar för Texaslaget Houston Rockets. Under de senaste 30 matcherna som Rockets har spelat har Harden snittat över 40 poäng per match, vilket är ett mycket imponerande resultat. Många experter säger att han håller på att förändra hela sporten med sin unika spelstil. Harden är verkligen ett namn att hålla ögonen på inför framtiden.

Paul George och Stephen Curry

Den tredje platsen på vår lista intas av Oklahoma City Thunder-spelaren Paul George. Detta är en spelare som ofta anses vara en av de bästa basketspelarna i världen just nu. George har ett sätt att förändra en match som få kan mäta sig med och han älskas både av fans, experter och andra spelare. En given kandidat på vår lista med andra ord.

Paul George och Stephen Curry

På fjärdeplatsen har vi valt Stephen Curry med klubbadress Golden State Warriors. Här har vi också ett lag som leder sin liga i skrivande stund. Trots att han inte spelat samtliga matcher under säsongen har han fortfarande lyckats snitta över 40 poäng i flertalet av dem. Curry är en av de hetaste spelarna just nu i NBA och är ofta ett namn som gör reklam för sporten.

Kevin Durant och Joel Embiid

När vi nu rankar den femte spelaren på vår lista hittar vi också en spelare från Golden State Warriors, nämligen Kevin Durant. Under tiden som hans lagkamrat Stephen Curry var skadad klev Durant fram och visade vägen för resten av laget. Tyvärr är det svårt att utmärka sig i ett lag med så många stjärnor som Warriors, därmed den något blygsamma placeringen.

Kevin Durant och Joel Embiid

En sak är säker och det är att detta är en väldigt tuff säsong i NBA. Det ser vi när vi rankar vår sjätte spelare Joel Embiid från Philadelphia 76ers. Vilken annan säsong hade han utan tvekan varit topp tre på vår lista, men denna säsong finns det helt enkelt alldeles för många spelare som har varit alldeles lysande. Dock är han fortfarande huvudman för sitt lag.

Sammanfattning

Säsongen är som sagt bara börjat och det kan hända att vi kommer att se tillbaka med andra ögon på denna lista när vi vet hur det slutar. En sak är dock säker och det är att Golden State Warriors med alla sina stjärnspelare kommer vara svårslagna under året. Den största utmanaren får såklart ses som Milwaukee Bucks med Antetokounmpo i spetsen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

en_USEnglish
en_USEnglish