De bästa fotbollsspelarna 2019

Fotbollsåret 2019 har än så länge bjudit på rafflande och oväntade matcher. I den engelska ligan var det till exempel jämnt ända tills den sista omgången då Manchester City tog hem titeln. I Spanien däremot säkrade Barcelona segern flera omgångar innan säsongen var slut. Men vilka är egentligen spelarna som har utmärkt sig mest under detta året? Här tar vi oss en närmare titt.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo

Det går knappast att göra en sådan här lista utan att nämna dessa två spelare. Under de gångna åren har de fullständigt dominerat världsfotbollen och så även under 2019. Messi ledde sitt Barcelona till ännu en ligaseger. Dock gick det inte lika bra i Champions League där det blev uttåg i semifinalen mot Liverpool. Messi är och förblir världens bästa fotbollsspelare och ett givet namn på listan.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo

Hans ständige konkurrent Cristiano Ronaldo tål också att nämnas på denna listan. Även om han efter flytten från Real Madrid inte fått lika mycket uppmärksamhet som innan. Han har dock bevisat att han även kan ösa in mål i den italienska ligan och ledde där sitt lag Juventus till en ligaseger. Detta betyder att han nått framgång i de tre största ligorna i Europa.

Virgil van Dijk och Frenkie de Jong

Holländsk fotboll har verkligen fått ett lyft denna säsong framförallt med Ajaxs stora och oväntade framgångar i Champions League. Därför är det inte så konstigt att det återfinns två holländska spelare på vår lista. Virgil van Dijk var en riktig försvarsklippa under den gångna säsongen och lyckades leda sitt lag till Champions League-titeln. Dessutom tog de en hedersam andraplats i den engelska ligan.

Virgil van Dijk och Frenkie de Jong

Frenkie de Jong är en av de hetaste, unga talangerna just nu. Hans spel i Ajax var tillräckligt för att storklubben Barcelona skulle få upp ögonen för försvararen. Från och med hösten 2019 kommer han därmed spela i klubben. Innan han lämnade fick han ta hem den holländska ligatiteln tillsammans med sitt Ajax. De lyckades även ta sig ända till semifinal i Champions League.

Alexander Isaak och Kylian Mbappé

Vi måste ju såklart få in lite svenskt i vår lista också. Vår egen talang Alexander Isaak har imponerat stort i den holländska ligan dit han blev utlånad från tyska laget Dortmund. Under säsongen har han öst in mål och det talas nu gott om stortalangen. Vad som kommer bli nästa klubbadress för svensken är ännu inte känt. Vi anar dock att det är stora grejer på gång.

Alexander Isaak och Kylian Mbappé

Sist men inte minst har vi PSG:s egen Kylian Mbappé som gjorde succé när Frankrike tog VM-guld förra året. Under 2019 har han fortsatt att imponera och tog hem ytterligare en ligatitel när PSG säkrade förstaplatsen. Många är de som vill se honom i en större liga än den franska. Kanske är det den spanska ligan som står näst på tur för fransmannen?

Sammanfattning

Vi har precis avslutat ännu en fotbollssäsong i skrivande stund och har ett långt sommaruppehåll framför oss. Det ska bli otroligt spännande att se vad den andra halvan av året har att erbjuda. Kanske kommer det dyka upp nya spelare som tar plats på denna lista?

Vi är övertygade om att resten av året kommer bjuda på lika fantastisk underhållning som det vi redan sett.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

en_USEnglish
en_USEnglish